-
Moni Tkalec
Za Cejlonski cimet in njegove pozitivne lastnosti, sem naključno izvedela
lansko leto na morju, ko smo z eno gospo govorili, kako se spopada pri njeni
hudi sladkorni bolezni. In kako ji cimet tudi dobro pomaga. Vendar NE navaden. Biti mora Cejlonski, saj je ta veliko bolj zdrav kot navaden. In tako sem ga tudi jaz poskusila pri Malinci. Nima sicer tako intenzivnega okusa kot navaden cimet. A ker je veliko bolj zdrav, raje posežem po bolj koristnih stvareh. Vedno in povsod. Cimeta dam malo več, da je sploh kaj okusa v jedeh. Pripravljam ga pri vseh
sadnih smutijih, pri peki jabolčnega zavitka, povsod kamor paše cimet :)
Zelo sem zadovoljna z vašim Malincinim cejlonskim cimetom :)
-
Marlena Vinter
Cimet dodajam v skuto s sadjem, v vse moje različne napitke na osnovi čejev in vode z dodatkom sadja, sadnega sirupa.... Moja najljubša izbira pa je turška kava ob zajtrku (kupujem bio kavo v zrnju in jo sama meljem) - v skodelico vsujem malo cimeta in dodam kokosovo olje in prilijem turško kavo.
Pokaži vse
-
Jana Vilfan Ažman
Že od nekdaj mi je všeč okus cimeta. Dodajam ga vsem jedem kjer se uporablja jabolko. Uporabljam ga vedno za zajtrk, ko si pripravim sadje z jogurtom ali skuto in vedno poleg cimeta dodam še ingver v prahu, mleta lanena semena in chi semena. Rada ga dodam tudi kakavu ali vroči čokoladi. Všeč mi je polni okus cejlonskega cimeta.
-
Irma Kovač
Cimet redno uporabljam. V 1l vode prekuham (vrem cca. 2 minuti) 1 zravnano veliko žlico cejlonskega cimeta. Naslednji dan »cimetovo vodo« odlijem in jo ločim od »cimetove gošče«, ki je na dnu posode. Cimetovo vodo uporabljam za sladkanje kave, čaja, dodam jo tudi v zelenjavne juhe. Cimetovo goščo pa uporabljam za pripravo omak, mesnih jedi (marinade), tudi za namaz palačink. Cimet je pomembna sestavina mojih prehranskih navad.
-
Mojca Erznožnik
Cejlonski cimet že dobrih 5 let uživam vsako jutro na tešče (2 dcl tople vode, žlička medu in žlička cimeta) in si na ta način lajšam oz. že kar odpravljam težave z bolečinami v sklepih. Učinkovati začne po cca. 1 letu redne uporabe.
-
Lily Anuska
Z vašim cejlonskim cimetom sem zelo zadovoljna. Predvsem mi je všeč njegov nežen okus in ne premočen vonj. Dodajam ga v kavo, ingverjev čaj, vse klasične sladice s cimetom (jabolčni zavitek, ...). Skratka sem zadovoljna in ga ponovno naročim ko mi zmanjka.
-
Andrej Smej
Cejlonski cimet dodajam v smoothie ali beljakovinski šejk. Vsak dan v kombinaciji s kurkumo. Odlicen izdelek!
-
Simona Gornik
Cejlonski cimet je nepogrešljiv v naši kuhinji. Vedno na zalogi in skoraj v vsaki jedi. Dodam ga skoraj povsod, v kavo, kompot, sladice, jogurt, kosmiče, smootije, mlečne jedi, kuhančka, pri prehladu z medom...dodam ga pa tudi v goveji golaž ali podobno močno hrano. Že samo vonj je pravljičen. Embalaža pa kot vse Vaše ostale lepa, naravna, preprosta ;)
-
Marko Janša
Cejlonski cimet se mi zdi dober ker ima lepo aromo.
-
Natalija Boldin
Obozujem cimet, cejlonski je pa sploh najboljše kvalitete. Embalaža mi je všeč,bolj pomembna je pa kvaliteta v njej. Uporabljam ga kar pogosto,dam ga v čaj, najraje ga imam pa na domačih češpljevih cmokih,nerejenih iz pirine moke ,mnjam
-
Martina Rancigaj
Cimet je moja najljubša začimba, cejlonski se posebej.Uporabljam ga od jutra ( v topli vodi s kisom in kajenskim poprom), maca kavici, z njim zacinim kurkumin latte, razne sladice, jogurt, pa tudi v slanih indijskih in maroških jedeh ga redno uporabljam! Zakon je!
-
Marija Mavsar
Jaz ga v glavnem rabim za znižanje pritiska in mi zelo pomaga. Pa tudi za sladice in kar je še takega.
-
Nataša Knavs
Cejlonski cimet v prahu, moram pohvaliti tako embalažo, ki je prvič zelo lepa, pa hkrati tudi zelo uporabna, saj se po uporabi lepo zapre, tako, da se ohrani kvaliteta izdelka.
Uporabljam ga v smutijih, čaju, pa tudi v kakšnem pecivu, res je tako, kot imate že na vaši spletni strani opisano je res vsestransko uporaben, ne samo zaradi okusa, jaz ga uporabljem predvsem v zdravile namene, proti raznim vnetnim procesom v telesu...
-
Sonja Župan
Cimet obožujem kot dodatek v kosmiče, kompote, pripravlam pa ga tudi v čaju. Res ne sme manjkati med začimbami v zimskem času, ko te pogreje že samo njegov vonj.
-
Simona Domjan
Cimet uporabljam od jeseni do pomladi oziroma od takrat, ko se prične vlaga in mraz, do takrat, ko se prične toplo in suho vreme. Razlog, cimet je začimba, ki greje in ima zdravilne učinke. V obdobjih kot so božični in podobni prazniki, ko pojemo načeloma tudi več ogljikovih hidratov (predvsem tistih manj zdravih) pa vnos cimeta povečam, saj odlično krepi vranico (TKM) oziroma trebušno slinavko, ki je odgovorna za presnovo ogljikovih hidratov. Cimet dobro vpliva na inzulinsko nihanje, zato se tudi priporoča sladkornim bolnikom. Osebno cimet dodajam v veliko jedi kot so palačinke, prosena kaša, razne smutije ipd., ki jih pripravljam v glavnem za zajtrk. Zadovoljna sem tako z embalažo, kot z dostavo.
-
Veronika Ilar
To je moja menda najljubša začimba, privlači me vonj in okus. Že kar dolgo nazaj sem "se podučila", da je v zdravstvene namene dober samo cimet iz Šrilanke, a ga je bilo še do nedavnega težko najti. Kupovala sem tistega od Sonentorja, kadar sem ga le našla. No sedaj imam tudi vašega...….odličen je. Čeprav so vaše embalažne vrečke na splošno super, mi za fino mleti cimet nekako ne ustrezajo, ker uhaja, se kar kadi ven, zato si ga pač pretresem v steklen kozarec. Uporabljam ga v glavnem v sladkih jedeh, obvezno v štrudlju, v kombinaciji s mletim ingverjem in klinčki, pa v čežani, na pitah, v nadevu za potico kot dodatek rožičem, dodajam ga v take in drugačne smootije, ………. še bi se našlo kaj, najbolj pa me prepriča zjutraj, v prvi jutranji kavici! Dolgo časa sem se upirala in razlagala naokoli, da kava brez sladkorja sploh ni kava, da ne razvije prave arome itd...…...Potem smo v hišo dobili "tamlado", ki je pila grenko kavo. No, pa sem jo nekajkrat probala tudi sama, namesto sladkorja in mleka pa sem ji dodala cejlonski cimet, ki je bolj blagega vonja in okusa.....ravno pravšnji in to je to!
-
Tanja Hartman
Zadovoljstvo z embalažo: Embalaža mi je čisto ok. Sicer zame, vsaj pri c.cimetu ne igra posebne vloge, saj ga presujem v stekleno embalažo in hranim na temnem. Zelo veliko ga uporabljam in mi je tako veliko bolj priročno.
Kvaliteta: Zaupam Malincam in zato verjamem, da je kvaliteten in da je res cejlonski in ne navaden, ki ima pravzaprav samo vonj ne pa tudi učinkovin cimeta.
Učinki in uporaba: C.cimet res uporabljam vsakodnevno, samo še v solato in juho ga ne dajem ;))). Zjutraj si ga dam v toplo vodo z limono, dodam ga vsem vrstam peciva, če imam manj E ga dodam čaju - potem ko se malo ohladi na cca 80 stopinj in takrat dodam tudi malo kokosovega olja, da se še bolj sporstijo eterična olja mešanice, tudi čez dan si ga dodam v vodo, posujem ga po štrukljih, namesto sladkorja,sladkim kremam.... S cimetom sem okužila vso družino ;)))))Že 6.letni sin, ko ima manj E reče:” Mami, da mi prosim naredi čaj z limono in cimetom”. :))))
Glede na to, da cimet, ko ga greješ postane tak sluzast, bi mi za pripravo čaja prišel prav bolj grobo mlet.
-
Vesna Božič
Zelo zadovoljna!
-
Boris Jeseničnik
Cimet uporabljam že skoraj dve leti vsako jutro na tešče eno žličko sestavine cimeta,ingverja, kurkume in medu. To delim z ženo hčerko in dvema vnukinjama in lahko rečem da zaenkrat nimamo problema s prehladi in virozami pa tudi splošno počutje je zelo dobro.
-
Damjana Prašnikar
Cimet mi je zelo všeč. Uporabljamo ga za jutranjo kavo in peciva.
-
Andreja Tavčar
Cejlonski cimet uporabljam vsakodnevno. Dodajam ga v kavo, čaj, uporabljam ga pri peki, včasih z njim potresem narezano jabolko, ki ga potem tudi moj otrok z veseljem poje. Dodam ga tudi v palačinke, kompot,... In vedno tako lepo diši, da ga z veseljem tudi samo povoham. Skratka vsestransko uporaben in preprosto njami.
-
Simeona Kobal
Cejlonski cimet uporabljam ga takole : med , cimet ingver in kurkumo zmešam v mešanico in vsako jutro pojem veliko žlico te mešanice z malo kokosove masti in ščepcem popra . Do sedaj sem se še obranila prehlada in ostalih zimskih tegob.
- Skrij komentarje