Nizkohidratna cimetova tortica
za testo:
* 2 jajci
* 100g mandljeve moke
* 70g ksilitola
* žličko pecilnega
za kremo:
* 250g kremnega sira
* 250g posnete skute
* 100g kisle smetane
* 130g ksilitola
* vanilijevo aromo
* 3 jajca
* cimet
OPIS POSTOPKA:
Za testo rumenjake najprej zmiksamo s ksilitolom, nato dodamo mandljevo moko, sneg iz beljakov ter pecilni prašek. Pečemo na 180 stopinjah, 15 minut.
Za kremo kremni sir, posneto skuto, ksilitol, kislo smetano in vanilijevo aromo zmiksamo skupaj. Nato dodamo jajce ter miksamo kakšno minuto. Vlijemo preko testa in pečemo 30 minut. Ko se ohladi, posipamo s cimetom in malce ksilitola.
Hranilna vrednost:
- 2250 kCal
- 110 B, 170 OH, 125 M, 15g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko
Komentarji (0)