To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Pirini vaflji z datljevim nadevom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirini vaflji z datljevim nadevom

SESTAVINE za 2 osebi:
Vaflji:

* 150g pirine moke
* 3 jajca
* 1,5 dcl riževega mleka
* 40g kokosovega masla
* 15g kokosovega sladkorja
* 1/2 čajne žlice vanilijeve arome
* 1/2 štamperla gazirane vode
* Ščep soli
* Kokosovo maslo za pekač
Nadev iz datljev:
* 12 medjool datljev
* 1 zvrhana jedilna žlica mascarponeja
* 1,5 dcl vode
* 1/2 štamperla limoninega soka
* Ščep cimeta
* 1 čajna žlica vanilijeve arome
Opcijsko: poljubno sadje 

OPIS POSTOPKA: 
Vaflji: Zmešamo vse sestavine v gladko maso in pustimo stati približno 15 minut. V ločeni skodelici stopimo kokosovo maslo, ki ga polijemo po pekaču, z nekaj kapljicami, vsakič preden damo peči nov vafelj. Pekač za vaflje segrejemo na največji temperaturi. Ko se začne kaditi iz njega, vlijemo vanj maso. S količino mase ne pretiravamo, vlijemo malo pod robom. Pečemo po občutku in odvisno od vaših preferenc glede hrustljavosti, cca nekaj minut. Vaflja med peko ni potrebno obračati. Ko postane zlato-rjave barve, ga odstranimo iz pekača in položimo na krožnik.

Nadev iz datljev: V majhno skledo položimo 12 medjool datljev in jih prekrijemo s toplo vodo. Datlje pustimo, da se 20 minut namakajo v vodi. Po 20 minutah datlje odstranimo iz vode in jih zmiksamo z mešalnikom. V mešalnik dodamo limonin sok, vodo, cimet in vanilijo. Mešamo približno eno do dve minuti oziroma dokler masa ne postane popolnoma gladka. Mešanico dodamo na ponev in počasi zavremo na srednjem ognju. Vmes večkrat premešamo. Pustimo, da vre do največ ene minute in nato spustimo na nizek ogenj dokler se nadev ne zgosti. Na koncu nadev odstavimo s štedilnika, mu dodamo žlico mascarponeja ter vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Nadev prelijemo čez vaflje in postrežemo s poljubnim sadjem. 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti