Jagodna granola
SESTAVINE:
* 200 g ovsenih kosmičev
* 1/3 čajne žličke himalajske soli
* 3 čajne žličke cejlonskega cimeta
* približno 5 žlic fiber (agavinega, riževega) sirupa ali medu
* 100 g ameriških orehov
* 100 g mandljev
* 100 g suhih jagod
* 80 g bele čokolade brez sladkorja - po želji
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo ovsene kosmiče, sol, cimet, ameriške orehe in mandlje. Mešanico prelijemo z fiber sirupom, približno pet žlic. Po potrebi dodamo več, toliko, da ob koncu mešanja dobimo lepljivo zmes. Zmes enakomerno razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem. Pečemo približno 25 minut na 160 ⁰C. Zmes med pečenjem 3 krat premešamo. Ko je granola zlato rjavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in nanjo potresemo posušene jagode ter nalomljeno čokolado. Ko se čokolada stopi, celotno zmes ponovno premešamo in nato pustimo, da se granola v celoti ohladi. Shranimo jo v stekleni posodi, lahko tudi za kakšen mesec.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)