VIDEO: Zdravi mandljevi piškoti brez glutena
SESTAVINE (za pribl. 20 piškotov):
* 150 g mandljeve moke (ali mletih mandljev)
* 1 žlička vinskega kamna (ali pecilni prašek)
* 1 čajna žlička cimeta
* malo vanilje v prahu
* 200 g mandljevega masla
* 1 jajce
* 70 g agavinega sirupa
* 20 g medu
* mandljeva moka za posip
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo mandljevo moko, vinski kamen, cimet in vaniljo ter premešamo. Dodamo mandljevo maslo, agavin sirup, med in jajce ter zmešamo. Zmes s čajno žličko zajamemo, povaljamo po mandljevi moki in damo na papir za peko. Pečemo 8-10 minut na 180 stopinjah. Ohladimo.
Nasvet: Lahko uporabimo le med, vendar ga v tem primeru uporabimo vsega skupaj le 70 g, saj je slajši od agavinega sirupa.
ČAS PRIPRAVE: 5 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar in Malinca Nastja
Komentarji (0)