Ovsena kaša s popraženimi jabolki in cimetom
SESTAVINE:
* 50 g ovsenih kosmičev
* 2,5 dl mleka
* 2 ščepca cimeta
* 1 žlička mletih lešnikov
* 1 žlička medu
* 1 žlička kokosovega olja
* ½ jabolke
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo ovseno kašo. V posodo vlijemo mleko, dodamo kosmiče in ščepec cimeta, dobro premešamo in pristavimo na kuhalnik. Zavremo, nato pa znižamo temperaturo in med nenehnim mešanjem kuhamo še do 5 minut. Ko se kosmiči zmehčajo in dobimo gosto zmes, posodo odstavimo. Jabolko operemo, očistimo in polovico razrežemo na rezine. Na kokosovem olju na hitro popražimo jabolčne rezine. Nato jih prelijemo z medom, premešamo in odstavimo. Ovseno kašo serviramo s praženimi jabolki in potrosimo z mletimi lešniki ter ščepcem cimeta.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Miljana Furlan
Vaši recepti so zelo dobri. Želim si jih prejemati še naprej.Lp
Miljana