Enostaven jabolčno cimetov kolač
Kolač se bo odlično prilegel k popoldanski skodelici čaja. Glede na svoje sestavine se najbolj prileže ob prazničnih zimskih časih.
SESTAVINE (za 6 do 8 kosov):
* 100 g mandljeve moke ali mletih mandljev
* 100 g ovsenih kosmičev
* 20 g nastrganega kokosa
* eno srednje veliko naribano jabolko
* dve polni žlici mletega cimeta
* dve polni žlici medu
* 25 g suhih brusnic
* pecilni prašek
* ščep himalajske soli
* eno jajce
OPIS POSTOPKA: Pečico segreješ na 190 stopinj. Približno tri četrtine ovsenih kosmičev zmiksaš , da dobiš moko, ostale pustiš cele. Ovseno moko in kosmiče zmešaš z mandljevo moko, kokosom, cimetom, pecilnim praškom in ščepcem soli. Primešaš naribano jabolko in nasekljane suhe brusnice. V manjši skledi razžvrkljaš jajce in ga dobro premešaš s stopljenim medom (rahlo ga pogreješ, da je tekoč). Jajce in med dodaš suhim sestavinam in dobro premešaš. Dobiti moraš precej gosto zmes. Pladenj obložiš s peki papirjem ter nanj ‘pretreseš’ zmes za kolač. S pomočjo hrbtne žlice ga oblikuješ v krog enakomerne debeline (približno centimeter in pol). Kolač pečeš približno 15 minut oziroma dokler ni zlatorumeno zapečen. Skupaj s peki papirjem ga prestaviš na mrežico. Ko se rahlo ohladi, ga razrežeš. Kolač pa je prav tako odličen za k popoldanski skodelici čaja. S kavico, kakavom ali toplim mlekom pa enkraten nadomestek zajtrka.
RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile
Malinca
Hojla.Premer okroglega pekača je cca 28 cm. LP, MalincaNuša
Kakšnega premera pa je pekač?:)Helena
Koliko ima en kos kcal?