Poletni crumble s kokosovim jogurtom
SESTAVINE:
* 7 velikih breskev ali marelic
* 3 jedilne žlic medu ali kokosovega sladkorja
* 4 čajne žličke tapijokina moka
* 2 čajni žlički vanilije (lahko nadomestimo tudi z vanilijevim ekstraktom)
* ½ čajne žličke cimeta
Crumble:
* ¼ skodelice mandljevega mleka
* 1 čajna žlička limoninega soka
* 2 ½ skodelici pirine polnozrnate moke
* 1 ½ čajne žličke pecilnega praška
* 1 čajna žlička cimeta
* ½ čajne žličke sode bikarbone
* 1 skodelica kokosovega sladkorja
* ščepec soli
* ¼ skodelice kokosovega olja, stopljenega
* 1 jedilna žlica medu ali javorjevega sirupa
PRIPRAVA: Razrežite poletno sadje in premešajte z vsemi ostalimi sestavinami. Potresite v pekač in pustite na strani.
Za crumble: zmešajte mandljevo mleko z limoninm sokom ali kisom. Zmešajte moko, pecilni prašek, cimet in soda bikarbono, dodajte kokosov sladkor, sol in premešajte. Dodajte kokosovo olje in z rokami premešajte. Dodajte mandljevo mleko in med ter ponovno premešajte. Dodajte crumble po vrhu sadja. Pecite na 180 stopinj Celzija 20 do 25 minut. Pustite na strani 10 minut, da se ohladi. Servirajte s kefirjem ali kokosovim jogurtom.
RECEPT PRIPRAVILA: Tereza Poljanič - avtorica kuharske knjige Zdravo, Tereza 1 in Zdravo, Tereza 2
Komentarji (0)