To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Orehova potica brez rozin
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Orehova potica brez rozin

1. Orehov nadev:
* 400 g mletih orehov
* 2 dcl sladke smetane
* 1 jedilna žlica cvetličnega meda
* 100 g sladkorja v prahu
* 2 jedilni žlici ruma
* lupinica limone
* cimet

Priprava orehovega nadeva:
Mlete orehe prelijemo z vročo sladko smetano ter dodamo vse sestavine in dobro premešamo.

2. Priprava kvasa za testo:
* sveži kvas 25 g
* čajna žlička sladkorja v prahu
* 0,5 dcl mlačnega mleka

Priprava: v mlačno mleko damo sladkor v prahu in dobro premešamo. Nato vanj zdrobimo sveži kvas in pokrijemo ter pustimo cca. 10 minut.

3. Testo za potico sestavine:
* 500 g moke- gladke
* 100 g stopljenega masla
* 2 dcl mleka
* 2 rumenjaka
* 2 jedilni žlici ruma
* 4 žlice sladkorja v prahu
* čajna žlička soli
* jajce za premaz

Priprava testa: Moko stresemo v skledo in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo rumenjake, sladkor, rum, stopljeno maslo, pripravljen kvas in mlačno mleko. Sol posujemo ob robu zgoraj saj ne sme priti v neposreden stik z kvasom.

Testo lahko gnetemo ročno cca 20 minut ali pa z mešalnikom za gnetenje testa cca. 5 minut.

Gnetenje traja tako dolgo dokler testo ne odstopi od sklede. Če se to po več minutnem gnetenju ne zgodi dodamo malo moke.

Zgneteno testo pokrijemo z kuhinjsko krpo in  pustimo, da vzhaja. Testo se mora podvojiti.

Vzhaja o testo nato damo na pomokano površino in ga razvaljamo na 0,5 cm debelo. Nanj namažemo orehov nadev na 0.5 cm debeline.

Premazano testo začnemo zvijati. Pri tem smo pozorni, da ga zvijamo enakomerno in dovolj močno.

Damo ga na premazan pekač in potico premažemo z žvrkljanim jajcem ter damo peči za 10 minut na 200 stopinj, nato pa na 180 stopinj še pečemo 40 minut.

Ko je potica pečena, jo ohladimo in potem vzamemo iz pekača. Potico posipamo z sladkorjem v prahu.

Dober tek.

RECEPT PRIPRAVILA: Taja Cekuta

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti