VIDEO: Prosena kaša z jabolki
Prosena kaša z jabolki in skuto je odlična ideja za sladico, malico ali kot zdrav zajtrk. Primerna je tudi za diabetike.
Spodaj najdeš tudi video recept za pripravo prosene kaše z jabolki, ki sva ga posneli skupaj z Lano Matjašič Filipič, ki ima diabetes že 20 let. V videju pa najdeš tudi recept za zdravo jagodno pito.
SESTAVINE:
Prva plast:
* 120 g prosene kaše
* 1 jajce
Druga plast:
* 250 g skute
* 200 g skyr (islandski jogurt)
* 1 jajce
* 50 g sladila eritritol
Tretja plast:
* 1 veliko jabolko
* pol žličke cejlonskega cimeta
* 30 g sladila eritritol
OPIS POSTOPKA:
Priprava prve plasti: Proseno kašo skuhamo po navodilih in speremo z mrzlo vodo. Z vilico stepemo eno jajce in ga primešamo kuhani proseni kaši. Po okusu dodamo sladilo. Maso enakomerno razporedimo v posodice ali po dnu majhnega pekača in pečemo na 180 stopinj 10 min. Medtem pripravimo drugo in tretjo plast.
Pekač s proseno kašo vzamemo iz pečice in čez prvo plast enakomerno razporedimo še drugo in tretjo plast. Pečemo še 20 minut.
Priprava druge plasti: Z ročnim mešalnikom zmiksamo skuto, skyr, jajce in eritritol.
Priprava tretje plasti: Jabolko narežemo na majhne koščke, dodamo cimet in eritritol.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič in Malinca Nastja
Si želiš še več sladkih in zdravih receptov primernih tudi za diabetike? Klikni TUKAJ in si prenesi brezplačno e-knjižico z recepti.
Pri pripravi receptov sva uporabili mešalnik znamke Braun, ki ju najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. Prav tako sva uporabili posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.
Komentarji (0)