Lešnikovi browniji
SESTAVINE:
* 200 g zmletih lešnikov
* 50 g nesladkanega kakava
* 300 g datljev
* 50 g javorjevega sirupa
* 1 čajna žlička cimeta
Preliv:
* 1 avokado
* 30g nesladkanega kakava
* 30g javorjevega sirupa
* 20g kokosovega olja
* sesekljani lešniki
OPIS POSTOPKA: Datlje izkoščiči in jih namakaj v vroči vodi vsaj pol ure, da se zmehčajo. Odstrani odvečno vodo, dodaj zmlete lešnike ter z mešalnikom mešaj kakšno minuto. Dodaj še ostale sestavine in vse dobro premešaj. Nastati mora gosta masa. Manjši pekač obloži s peki papirjem ter maso porazdeli po pekaču. Postavi ga v hladilnik za eno uro. V tem času pripravi preliv. Avokadu odstrani koščico, meso izdolbi in ga zmešaj v posodi z ostalimi sestavinami za preliv. Kremo prelij preko biskvita, čez pa posuj nasekljane lešnike in pusti v hladilniku vsaj še 2 uri.
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Krivec - Zdravo z Ano
Komentarji (0)