Čokoladni vaflji
SESTAVINE:
* 94g pirine moke
* 94g mandljeve moke
* 42g kakava
* 2 žlički pecilnega praška
* 1 žlička cimeta
* 2 žlici kokosovega olja (stopljenega)
* 2 pretlačeni banani
* 2 žlički vanilijevega ekstrakta
* 2 jajci
* 218g mleka (kateregakoli)
OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine premešamo v posodi. Pretlačeno banano, jajca, vanilijin ekstrakt dobro stepemo, dodamo kokosovo olje in mleko in dobro premešamo. Nato dodamo suhe sestavine. Pekač za vaflje dobro segrejemo in malce namastimo s kokosovim oljem. Z maso polnimo pekač in še vroče vaflje hladimo na žičnatem stojalu, da se dobro ohladijo (ne smemo jih polagati enega na drugega, saj bodo drugače postali vlažni). Vaflji se odlično zmrzujejo, tako da si lahko naredite zalogo.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Mojca Perdih
Komentarji (0)