To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Zdrava »tarte tatin« pita

SESTAVINE: 
* 4 srednje velika jabolka
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 žlička cimeta
* sok polovice limone
* ½ žličke vanilijevega ekstrakta
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 106g ovsene moke
* 100g mandljeve moke
* 3 žlice agavinega sirupa
* 1 žlička vode
* 52g kokosovega olja
* ščepec soli 
 
OPIS POSTOPKA: Jabolka olupimo in jih razkoščičimo. Narežemo jih na tanjše kose. Ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo olje in dodamo nasekljana jabolka. Dodamo še limonin sok, vanilijo ter cimet in ko jabolka postanejo mehkejša, dodamo še kokosov sladkor, da jih karameliziramo. Pripravimo tortni model, ki ga dobro obložimo s peki papirjem. Vanj stresemo jabolka in jih enakomerno porazdelimo po dnu pekača. Pripravimo še testo. Pomešamo ovseno in mandljevo moko, dodamo zmehčano kokosovo olje (ne stopljeno, le zmehčano), sol, agavin sirup in žličko vode. Testo oblikujemo v kvadrat in ga razvaljamo med dvema papirjema za peko, da se nam ne prime. En peki papir odstranimo, tistega, na katerem ostane testo pa zvrnemo na naš tortni model, da prekrije jabolka. Stranice dobro potlačimo. Pečemo na 180°C 25 min, da testo porumeni. Ko pito vzamemo iz pečice ga  pustimo stati 5-10 min, nato ga zvrnemo na podlago tako, da je testo na podlagi, jabolka pa na vrhu. Serviramo z malce stepene smetane. 

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 1h in pol
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti