OPIS POSTOPKA: Jabolka olupimo in jih razkoščičimo. Narežemo jih na tanjše kose. Ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo olje in dodamo nasekljana jabolka. Dodamo še limonin sok, vanilijo ter cimet in ko jabolka postanejo mehkejša, dodamo še kokosov sladkor, da jih karameliziramo. Pripravimo tortni model, ki ga dobro obložimo s peki papirjem. Vanj stresemo jabolka in jih enakomerno porazdelimo po dnu pekača. Pripravimo še testo. Pomešamo ovseno in mandljevo moko, dodamo zmehčano kokosovo olje (ne stopljeno, le zmehčano), sol, agavin sirup in žličko vode. Testo
oblikujemo v kvadrat in ga razvaljamo med dvema papirjema za peko, da se nam ne prime. En peki papir odstranimo, tistega, na katerem ostane testo pa zvrnemo na naš tortni model, da prekrije jabolka. Stranice dobro potlačimo. Pečemo na 180°C 25 min, da testo porumeni. Ko pito vzamemo iz pečice ga pustimo stati 5-10 min, nato ga zvrnemo na podlago tako, da je testo na podlagi, jabolka pa na vrhu. Serviramo z malce stepene smetane.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1h in pol
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)