Zdrava »tarte tatin« pita
* 4 srednje velika jabolka
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 žlička cimeta
* sok polovice limone
* ½ žličke vanilijevega ekstrakta
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 106g ovsene moke
* 100g mandljeve moke
* 3 žlice agavinega sirupa
* 1 žlička vode
* 52g kokosovega olja
* ščepec soli
oblikujemo v kvadrat in ga razvaljamo med dvema papirjema za peko, da se nam ne prime. En peki papir odstranimo, tistega, na katerem ostane testo pa zvrnemo na naš tortni model, da prekrije jabolka. Stranice dobro potlačimo. Pečemo na 180°C 25 min, da testo porumeni. Ko pito vzamemo iz pečice ga pustimo stati 5-10 min, nato ga zvrnemo na podlago tako, da je testo na podlagi, jabolka pa na vrhu. Serviramo z malce stepene smetane. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1h in pol
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

Komentarji (0)