Zdrav šmorn
Brez glutena, laktoze in rafiniranega sladkorja.
SESTAVINE:
* 1 jajce
* 5 žličk kokosove moke
* 2 žlici kokosovega mleka
* voda
* 1/2 dl jogurta (sojin, grški, ovčji... oz. po izbiri)
* 1 žlica medu
* 1 skodelica gozdnih sadežev
* cimet
OPIS POSTOPKA: V skodelici z vilico ražvrkljamo jajce in mu dodamo kokosovo moko, kokosovo mleko in malo vode. Zmes mora biti gosta, bolj podobna pasti kot masi za palačinke.
Na namaščeno segreto ponev jo enakomerno namazemo in pokrijemo s pokrovko. Ko je spodaj zlato rjava, obrnemo in s spatulo razdelimo na manjše koščke.
Vmes segrejemo gozdne sadeže (sama sem uporabila kar zmrznjen mix).
Šmorn predenemo na krožnik, izdatno posujemo s cimetom, prelijemo z žlico medu in toplimi gozdnimi sadeži. Za kontrast se prileze par žlic hladnega jogurta po izbiri.
Komentarji (0)