To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Praznična granola
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Praznična granola

SESTAVINE (za 1 porcijo):
* 400 g ovsenih kosmičev
* 150 ml bezgovega sirupa
* ščep solnega cveta
* 1 velika žlica medu
* 5 žlic oljčnega olja
* cimet in druge božične začimbe
* 100 g temne čokolade
* skodelica poljubnega suhega sadja
* skodelica lešnikov (ali katerih drugih oreškov) 

OPIS POSTOPKA: V skodelico damo bezgov sirup, med, olje, cimet (in po želji še ostale začimbe) in solni cvet. Premešamo, da se med raztopi. Nato s tekočino prelijemo kosmiče in premešamo, da se tekočina oprime vseh kosmičev. Počakamo, da se kosmiči nekoliko napijejo tekočine, nato jih pregnetemo. Pripravimo si velik pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko. Na pekač nadrobimo kosmiče. Jaz jih nadrobim tako, da dobimo približno enake (ne prevelike) koščke. Če bodo preveliki, se bodo predlogo sušili, prav tako je dobro, da so približno enako veliki, da se enakomerno spečejo. Najprej jih pečemo pri 150 °C približno pol ure. Vsake toliko preverimo, če se enakomerno pečejo in jih premešamo. Če se nam pečejo prehitro, lahko temperaturo pečice tudi nekoliko znižamo in obratno, če se sušijo prepočasi temperaturo povišamo (malo je odvisno tudi od pečice in kosmičev). Po približno pol ure dodamo suho sadje in oreščke granolo pečemo še približno 10-15 minut.

Različne vrste kosmičev, bodo nekoliko različno vpile tekočino, tako da je čas pečenja okviren, prav tako je odvisna količina kosmičev, ki jih pripravljate (opisana količina je primerna za pripravo v največjem pekaču, da so kosmiči razporejeni le v eni plasti). Granola mora biti res dobro posušena, tako da postane hrustljajva (tako da po potrebi čas peke podaljšamo). Takoj ko pekač vzamemo iz pečice, na kosmiče stresemo koščke čokolade in po želji dodamo še malo cimeta. Pustimo da se čokolada zaradi vročine nekoliko stopi, nato rahlo premešamo in počakamo, da se granola shladi in čokolada strdi. Po potrebi granolo nalomimo na manjše delčke (če se preveč sprime).

Sama granolo hranim v steklenem kozarčku. Zdrži več tednov, vendar jo navadno zelo hitro zmanjka. Pa dober tek:) 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut plus peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti