To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Medenjaki s pirino moko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Medenjaki s pirino moko

SESTAVINE:
* 150 g pirine moke
* 150 g pšenične bele moke
* pol žličke pecilnega praška
* ščep himalajske soli
* 80 g margarine
* žlica kakava s cejlonskim cimetom
* 3 žlice medu (okus po želji)
* 2 jajci
* 200 sukrina
* 100g mletih lešnikov
* začimbe dodamo le za konico noža, vsake posebaj – mleti cimet, ingver, kardamom, piment, klinčki, muškatni orešek
* 1 dcl mleka
Glazura:
* 70 g mletega sladkorja,
* beljak,
* po želji naravno barvilo (lahko sok pese, sok borovnic, itd.), limonin sok.

OPIS POSTOPKA: Skupaj zmešamo suhe sestavine in jih med mešanjem postopoma dodajamo mokrim sestavinam (jajca, med, stopljena margarina). Iz nastale mase, zgnetemo testo in pustimo počivat kakšno uro, če imamo čas, lahko tudi čez noč, da se masa dobro poveže med seboj.

Testo razvaljamo na pomokani površini na 1 cm debelo in vanj odtisnemo modelčke. Medenjake polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem.

Vklopimo pečico na 180st C, ventilatorski program in počakamo, da se ogreje. Vanjo damo pekač z medenjaki, ki pa jih pred peko še premažemo z mlekom.

Pečemo jih cca. 10 min.

Ohlajene lahko okrasimo z glazuro iz sladkorja, beljaka in limoninega soka.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut; z glazuro tudi do 120 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti