Drobljenec z jabolki in jagodičevjem
SESTAVINE:
Sadna plast:
* 1 jabolko
* 1 skodelica gozdnih sadežev
* 1 žlica limoninega soka
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlici chia semen
* 1/4 skodelice vode
Testo:
* 3/4 skodelice polnozrnate moke
* 3/4 skodelice ovsenih kosmičev
* 1/4 skodelice mletih mandljev
* 1/4 skodelice mletega kokosa
* 1/3 skodelice rjavega / kokosovega sladkorja
* 1/4 žličke cimeta
* 1/4 žličke himalajske soli
* 1/4 žličke vanilje
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici rastlinskega mleka
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za sadno “marmelado” zmešamo v kozici ter kuhamo 10 minut. V posodi zmešamo vse suhe sej za testo. Dodamo olje in mleko ter z rokami dobro premešamo. Po potrebi dodamo še kakšno žličko mleka. 3/4 mase razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko in dobro potlačimo. Čez razporedimo malce ohlajen sadni nadev in potresemo s preostalim testom. Pečemo v pečici pri 180, 35 minut. Preden pecivo narežemo ga malce ohladimo.
ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)