To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

VIDEO: Jagodna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Jagodna pita

2

Božansko dobra jagodna pita brez sladkorja je primerna tudi za diabetike. 

Zdravo in enostavno, kaj ti to najboljše? 

Spodaj najdeš tudi video recept s pripravo jagodne pite, ki sva ga posneli skupaj z Lano Matjašič Filipič, ki ima diabetes že 20 let. V videju pa najdeš tudi recept za proseno kašo z jabolki. 

SESTAVINE:
* 150 g pirine bele moke 
* 10 g vinskega kamna (pecilni prašek)
* 1 žlička olivnega olja 
* 1 žlica jabolčnega kisa 
* 1 dcl tople vode
* 1 žličko cejlonskega cimeta 
* 2 srednje veliki jabolki 
* 300 g svežih jagod 
* 50 g eritritola (če ste sladkosnedi lahko 100g) 

OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo pirino moko, vinski kamen, olivno olje in jabolčni kis ter vse skupaj premešamo. Dodamo toplo vodo in z rokami pregnetemo v testo. Lahko si pomagamo z gnetenjem na pomokani delovni površini. Testo postavimo na stran. Medtem olupimo in naribamo jabolka ter jim dodamo cimet in eritritol. Vzamemo testo in ga razvaljamo v obliki kroga. Testo razporedimo po pekaču, priporočam uporabo peki papirja. V tako pripravljeno testo najprej naložimo naribana jabolka, nato na jabolka zložimo narezane jagode. Robove testa, ki se vihajo čez robove pekača, zavihamo proti sredini tako, kot je prikazano na sliki. Pečemo na 180⁰C približno 60 minut.

ČAS PRIPRAVE:
 15 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Lana Matjašič Filipič in Malinca Nastja 

Si želiš še več sladkih in zdravih receptov primernih tudi za diabetike? Klikni TUKAJ in si prenesi brezplačno e-knjižico z recepti. 

Pri pripravi receptov sva uporabili mešalnik znamke Braun, ki ju najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. Prav tako sva uporabili posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Bojana Mavrič

Mi bo prislo zelo prav. Hvala. Kmalu kaj specem.

Nada Brili

Zelo zanimivo in poucno.Se bom potrudila in spekla pito..lp Nada
Top hiti