To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Praznični ingverjevi piškoti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Praznični ingverjevi piškoti

SESTAVINE:
Testo:

Suhe sestavine:
* 2 skodelici pirine moke
* 1 žlička sode bikarbone
* 2 žlički ingverja v prahu
* 2 žlički cimeta v prahu
* 1/2 žličke klinčkov v prahu
* 1/2 žličke muškatnega oreščka v prahu
* 1/2 žličke vanilije v prahu
* 1/4 žličke himalajske soli
Mokre sestavine:
* 1/2 skodelice masla / margarine (sobne temperature)
* 1 skodelica rjavega sladkorja
* 1/4 skodelice sojinega mleka
* 1/4 skodelice melase
Sladkorna glazura:
* 1 skodelica sladkorja v prahu
* 2 žlici mlačne vode
* sladkorne perlice, pisani bonbončki... 

OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse suhe sestavine. Mehko maslo ali margarino skupaj z rjavim sladkorjem zmiksamo z mešalnikom, da nastane povezana zmes. Dodamo sojino mleko ter melaso in ponovno dobro zmešamo. Nato dodamo suhe sestavine ter pregnetemo, da dobimo nelepljivo testo. Zavijemo ga v plastično folijo ter postavimo v hladilnik za 1 uro. Nato testo razvaljamo, s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo poljubne oblike in piškote pečemo 10-15 minut na 200ºC. Ko so pečeni jih previdno preložimo na rešetko in počakamo, da se popolnoma ohladijo. Za glazuro zmešamo sladkor v prahu ter par žlic tople vode, da nastane gladka zmes. Preložimo jo v dekorirno vrečko ter okrasimo piškote. Potresemo jih lahko tudi z mrvicami in bonboni. 

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti