To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Goveji trakci s slivami in šampinjoni

SESTAVINE(4 osebe): 
* 500g govejega mesa (hrbtni del pride zelo mehak)
* 2cm svežega ingverja
* 2 JŽ olja
* rdeča in zelena paprika
* 100g šampinjonov
* 6 sliv (jaz sem uporabila suhe slive)
* 250ml slivovega soka (obnese se tudi višnjev)
* 2 JŽ limoninega soka
* 2 JŽ sojine omake
* 1JŽ moke tapioka (ali jedilni škrob)
* 1/4 ČŽ cimeta
* 1/4 ČŽ mlete gorčice (uporabila sem rumena gorčična semena),
* 1JŽ nastrgane lupinice pomaranče.

OPIS POSTOPKA:
 Meso narežemo na trakce in ga pustimo v marinadi iz oljčnega olja, kajenskega popra, čilija v prahu in gorčičnih semen. Ingver olupimo in nastrgamo. V večji ponvi (voku) segrejemo žlico olja in v njej med mešanjem pečemo meso skupaj z ingverjem (v ponvi okoli 6min, v voku 3min). Goveje trakce vamemo iz ponve in jih damo v posodo, da ostanejo topli. Papriko umijemo, očistimo, osušimo in narežemo na kocke, prav tako umijemo in osušimo šampinjone in jih narežemo na rezine. Slive narežemo na trakove. V ponvi segrejemo preostalo olje in v njej popražimo zelenjavo cca. 5min. Medtem v posebni posodi zmešamo slivov sok, žlico moke tapioka, sok limone, sojino omako in mešanico vlijemo v vok. Začinimo s cimetom, mleto gorčico in pomarančno lupinico ter zavremo. Omako kuhamo počasi, do zgostitve. Dodamo goveje meso in počasi kuhamo še cca.10min - jaz imam doma indukcijsko ploščo in sem jo imela zadnjih 10min prižgano na enki, toliko da sem skuhala še prilogo. Izbrala sem polnozrnati riž, lahko pa sledite trenutnemu navdihu in kot prilogo dodate riževe rezance, kvinojo, testenine, krompir ipd.

Pa dober tek

ČAS PRIPRAVE:
 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Grozde 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti