To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.
To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.
Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov
To polje je obvezno.
Kvinoja iz ekološke pridelave je starodavna rastlina, ki ji štejemo k žitom na podoben način kot ajdo, čeprav botanično mednje ne sodi. Semena so nekoliko podobna prosu, le da so bolj ploščata. Izrazit in malce dimljen okus kvinoje popestri jedi. Uporabljali so jo že Inki, saj izvira s področja Andov (Peru, Čile). Uporabljalo so vse dele rastline. Iz semen so mleli moko za kruh in druge izdelke, liste so uživali kot zelenjavo, stebla pa so kurili. Danes se kvinojo uporablja kot prilogo namesto testenin, lahko pa nadomesti tudi skoraj vse žitarice na jedilniku. Zaradi vseh lastnosti so jo znanstveniki, ki so kvinojo preučevali priporočili celo astronavtom.
Kvinoja se uporablja za pripravo kvinot (rižot), solat, juh in sladic. Pred uporabo je kvinojo potrebno temeljito sprati na cedilu in preliti s toplo vodo, da se odstranijo morebitne saponine. Razmerje vode in kvinoje naj bo 1:2,5. Kuha se na zmernem ognju 15 do 20 minut in se nato pusti stati še 5 minut, da nabrekne do konca.
Sestavine: 100 % ekološko pridelana kvinoja
Neto količina: 250g
Poreklo: Bolivija/Peru
Pakirano v prostorih, kjer so lahko prisotni tudi oreščki, semena in žita.
EKO – izdelek iz ekološke pridelave - pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
Hranilna vrednost na 100 g
Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.
Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:
Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?
Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod: