Kvinoja s šampinjoni
* skodelica kvinoje
* stročji fižol (količina po želji/občutku)
* 10 do 15 šampinjonov
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* peteršilj
* 1 žlička kokosove maščobe
* sol, poper
* češnjev paradižnik
* nekaj malih sladkih paprik
OPIS POSTOPKA: Kvinojo operemo z vročo vodo in jo kuhamo v slani vodi (v razmerju 1:2,5) 20 do 25 minut. Toliko časa kuhamo tudi stročji fižol. Medtem časom ko se kvinoja in fižol kuhata, pripravimo šampinjone. Na kokosovi maščobi prepražimo nasekljano čebulo, nato na drobne rezine narezane šampinjone in pečemo par minut. Solimo in dušimo toliko časa, da odvečna voda izpari. Dodamo nasekljan česen, nasekljan peteršilj in poper. Dobro premešamo in šampinjoni so pripravljeni. Kvinojo, stročji fižol in šampinjone serviramo na krožnik ter okrasimo s češnjevim paradižnikom in malimi sladkimi paprikami.
RECEPT SESTAVILA: Neja Hafner
Komentarji (0)