Kvinoja z zelenjavo in lososom
* pest kvinoje
* 2 kosa lososa
* pol paprike
* 2 paradižnika
* 1/3 kumare
* 1 dcl pasiranega paradižnika
* krhel limone
OPIS POSTOPKA: Najprej kvinojo sperete z vročo vodo, nato zrna kuhajte približno 25 minut.
Narežete zelenjavo, jo solite in začinite po okusu. Lososa operete, ga osušite s papirnato brisačko, keramično posodo namažemo z olivnim oljem. Položimo lososa v posodo, in pokapljamo z limoninim sokom. Lososa pečemo približno 30 minut. Preden je kvinoja kuhana prepražimo zelenjavo na olivnem olju, nato dodamo kvinojo in 1 deci pasiranega paradižnika.
TIPS: Lahko dodate zelenjavo po svojem okusu. Lososa ne solimo ker ga polijemo z limoninim sokom
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Klavdija Škerbec
Komentarji (0)