Juhica z mlado čebulo, korenčkom in rukolo
* 2 stebla mlade čebulice
* 2 korenčka
* 2 pesti rukole
* strok česna
* čili
* sol
* poper
* ingver
* voda/jušna osnova
OPIS POSTOPKA:
* mlado čebulo, česen, čili, korenček narežeš
* čebulco prepražiš in dodaš česen ter čili
* skupaj pražiš 2 minutke in dodaš ingver
* dodaš nasekljan korenček, premešaš in zaliješ z vodo/jušno osnovo
* kuhaš dokler se korenček ne zmehča
* rukolo zblanširaš v vreli vodi in jo odcediš
* ko se korenček zmehča dodaš rukolo, premešaš in spasiraš s paličnim mešalnikom
* dodaš malo limoninega soka, peteršilja in začiniš ko okusu
Ko je juha kuhana lahko vanjo po želji dodaš še kvinojo ali bulgur ter narediš obrok še hranljivejši.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Vijolica
Komentarji (0)