Polnjene paprike
* skodelica kvinoje
* 1 velika čebula
* korenček
* nekaj strokov česna
* peteršilj
* olivno olje
* začimbe po želji (sol, poper, kurkuma…)
OPIS POSTOPKA: Paprike operemo in odstranimo sredico.
Na olju posteklenimo drobno nasekljano čebulo, dodamo drobno nasekljan česen in peteršilj, hitro premešamo in dodamo kvinojo. Zalijemo z dvema skodelicama vode, zavremo in kuhamo 20 min. Na koncu dodamo še korenček ter ostalo zelenjavo po želji. Dobro premešamo, solimo in popramo (po okusu) ter odstavimo.
Paprike napolnimo z in jih naložimo v pekač. V pečici jih pečemo 45 min na 180C. Pet minut pred koncem pečenja jih lahko za boljši okus posujemo še z parmezanom.
ČAS PRIPRAVE: 60min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik
Komentarji (0)