Kvinojina kaša z indijskimi oreščki
* 50 g kvinoje
* 2 dl mleka (lahko mandljevega, sojinega ali riževega mleka, tudi navadne vode)
* polna pest indijskih oreškov
* 1 veliko jabolko
* pest rozin
OPIS POSTOPKA: Oprano kvinojo kuhamo v mleku ali v vodi na zmernem ognju približno 15min. Medtem nenehno mešamo, da se mleko ne prežge. Ko bo tekočina skoraj v celoti že izparela bo nastala gladka, kremna zmes. Ugasnemo ogenj in v kozico dodamo indijske oreščke, rozine in drobno narezano ali naribano jabolko. Vse skupaj nežno premešamo in jed je pripravljena za postrežbo. Po vrhu lahko posipate tudi ščepec cimeta (poljubno).
Ob raznih intolerancah (mleko) ali alergijah (oreški) lahko kaši dodate druge alternative, kot so sojino ali riževo mleko, namesto oreškov pa razno sveže ali suho sadje (odlično se priležejo banane, hruške, borovnice).
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVIL: ProFIT team
Komentarji (0)