Čokoladna ovsena kaša "čez noč" z mangom
SESTAVINE:
Za dve manjši porciji:
*1/3 lončka kisle smetane
*1/2 lončka ovsenih kosmičev
*2/3 lončka mleka po izbiri
*1 jedilna žlica chia semen
*1 ali 2 jedilni žlici javorjevega sirupa ali medu
*2 čajni žlički Happy Cacao mix-a
*1 čajna žlička kakava criollo
*1 dozorjen mango
*tribarvna kvinoja
*tribarvne čokoladne kroglice (hrustljavi posip)
*zdrobljena kakavova zrna
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen manga dobro premešamo v skledi, nato jih nadevamo v en večji ali dva manjša steklena kozarca (pokrov s tesnilom). Iz manga naredimo pire v električnem mešalcu za smutije. Nadevamo na ovseno kašo. Dekoriramo s pisano kvinojo, čokoladnimi kroglicami in drobljenimi kakavovimi zrni. Zapremo pokrovček. Čokoladno ovseno kašo z mangom postavimo v hladilnik (zapremo pokrovček) čez noč ali vsaj za par ur. Tako lahko zjutraj uživamo v zdravem zajtrku. :)
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)