Kvinoja z zelenjavo ter tuno
* 20 g kvinoje
* 1 korenček
* 1 mala paprika
* 1/2 bučke
* 1/2 čebule
* 1 mala pločevinka tune
* kokosova maščoba ali olivno olje
* začimbe (sol, kajanski poper)
OPIS POSTOPKA: Na drobno sesekljamo in prepražimo čebulo na kokosovi maščobi ali na olivnem olju. Nato olupimo ter operemo korenček in ga narežemo na kocke, enako naredimo s papriko ter z bučko.
Nato damo vse sestavine v kozico na hitro prepražimo cca. 2-3 min, na to pa dodamo 20 g kvinoje, ki jo predhodno speremo pod vodo. Dolijemo vodo, ki mora biti v razmerju s kvinojo 1:3. Nato dodamo osnovne začimbe kot so sol ter kajanski poper (lahko tudi navadni poper, če nimate tega) ter dodamo še ostale začimbe po okusu (česen v prahu, čili, sesekljan peteršilj...).
Pustimo da zavre in kuhamo nekje 25 min. Če slučajno v tem času izhlapi vsa voda jo lahko med kuhanjem po malo dodajamo. Ko je jed kuhana lahko po želji še vmešamo 1 pločevinko tune.
Ta jed je super tako topla kot hladna :). Nasvet: Namesto kvinoje lahko uporabimo tudi amarat, kaj vam je ljubše :).
ČAS PRIPRAVE: 35-40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Artnak
Komentarji (0)