Piščančji zrezki s kvinojo in zelenjavo
SESTAVINE za 2 osebi:
* 2-3 piščančji zrezki
* poper
* sol
* kurkuma
* 2 kavni skodelici kvinoje
* osoljena voda
* pest zelenjave, narezane na koščke
* oljčno olje
* 1 jušna žlica masla
OPIS POSTOPKA: Kvinojo speremo, damo v osoljeno vodijo (razmerje voda:kvinoja je cca. 2:1), dodamo zelenjavo začinimo s poprom in kakšnimi zelišči po okusu, nato pa jo kuhamo kakšnih 15 minut. Medtem ko se kvinoja kuha, spečemo piščančje zrezke (do 10 minut na vsaki strani). Zrezke pred peko začinimo s poprom, soljo in kurkumo. Zrezke in kvinojo postrežemo skupaj s kakšno svežo solato.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)