Kvinojini polpetki
* kvinoja
* feta sir
* češnjev paradižnik
* bazilikin pesto (strok česna, sveža bazilika, 2 žlici pinjol, 6 žlic olivnega olja)
OPIS POSTOPKA: Kvinojo skuhamo v osoljeni vodi. Skuhano razporedimo po pekaču in pečemo pri 200 stopinjah 30 minut. Iz pečene kvinoje z modelčkom izrežemo krogce, potresemo s feta sirom in na vrh položimo češnjeve paradižnike. Naložene polpetke damo zopet v pečico za toliko časa da se sir malo raztopi in paradižniki nekoliko popečejo.
Medtem pripravimo bazilikin pesto. Svežo baziliko, strok česna in 2 jedilni žlici pinjol damo v terilnik, dodamo 6 jedilnih žlic olivnega olja in vse skupaj dobro premešamo.
Na vrh popečenih polpetkov dodamo po jedilno žličko pesta in nekaj sveže bazilike.
RECEPT PRIPRAVILA: Taja Polovšak - Taja's goods
Komentarji (0)