Spomladanska kvinojina solata
SESTAVINE:
* 250 gramov kvinoje
* 1 večja kumara
* 250 gramov češnjevih paradižnikov
* 2 manjši šalotki
* 15 kalamata oliv
* pol šopka špargljev
* polovica limone
* olivno olje, sol in poper
OPIS POSTOPKA: Kvinojo speremo in skuhamo po navodilu proizvajalca. Špargljem odlomilo spodnji olesenel del, jih nalomimo na večje koščke in v vreli vodi kuhamo 3-5 minut (odvistno od debeline špargljev). Ko so kuhani jih tako ohladimo v hladni vodi, da se na razkuhajo zaradi notranje toplote. Paradižnike operemo in razpolovimo, če pa so preveliki pa jih narežemo na četrtine. Šalotko nasekljamo, kumaro olupimo in narežemo na manjše koščke, kalatama olive razkoščičimo in jih narežemo na kolobarje ali večje kose. Vse sestavine zmešamo v večji posodi, zalijemo z nekaj žlicami olivnega olja, solimo, popramo in po mešanici izstisnemo sok polovice limone.
Tako pripravljeno kvinojino solato lahko jemo doma še mlačno, drugače pa počakamo, da se čisto shladi in si jo v posodici nesemo v službo za malico.
RECEPT PRIPRAVIL: Easy recepti
Komentarji (0)