Bučna juha s kvinojo
SESTAVINE:
* 1 buča hokaido (1300 gramov)
* 400 ml kokosovega mleka
* 1 čajna žlička koriandrovih semen
* 30 g mandljev
* polovica rdeče čebule
* 3 vejice peteršilja
* 2 jedilni žlici limoninega soka
* 1 dl kvinoje
* sol
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Bučo operemo, je ne lupimo, le razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na večje koščke. Razporedimo jo po pekaču, polijemo z nekaj olivnega olja, solimo po okusu ter premešamo. Damo v pečico na 220 stopinj Celzija do 35 minut, da se buča zmehča in rahlo zabarva. Med tem časom skuhamo kvinojo po navodilih z embalaže. (jaz sem uporabila za merico 1 deciliter kvinoje ter 2,5 decilitra vode) Kvinojo med kuhanjem solimo. Prav tako nasekljamo mandlje in jih za nekaj minut prepražimo v ponvi, da zadišijo. Pripravimo še osvežilni dodatek za juho: čim bolj na drobno narežemo čebulo ter peteršilj in zmešamo skupaj z 2 žlicama limoninega soka ter 3 jedilnimi žlicami olivnega olja. Ko je buča pečena jo damo v lonec skupaj z vodo (nekje 8 decilitrov, raje manj ter postopoma dodajamo, ko vidimo kako se gosti), nato zmiksamo s paličnim mešalnikom v kremasto teksturo. Dodamo strta koriandrova semena ter vmešamo še kokosovo mleko in za nekaj minut pokuhamo, nato pa postrežemo. Na juho dodamo pripravljen osvežilni dodatek ter mandlje.
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek
Komentarji (0)