To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Bučna juha s kvinojo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučna juha s kvinojo

SESTAVINE:
* 1 buča hokaido (1300 gramov)
* 400 ml kokosovega mleka
* 1 čajna žlička koriandrovih semen
* 30 g mandljev
* polovica rdeče čebule
* 3 vejice peteršilja
* 2 jedilni žlici limoninega soka
* 1 dl kvinoje
* sol
* olivno olje 
 

OPIS POSTOPKA: Bučo operemo, je ne lupimo, le razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na večje koščke. Razporedimo jo po pekaču, polijemo z nekaj olivnega olja, solimo po okusu ter premešamo. Damo v pečico na 220 stopinj Celzija do 35 minut, da se buča zmehča in rahlo zabarva. Med tem časom skuhamo kvinojo po navodilih z embalaže. (jaz sem uporabila za merico 1 deciliter kvinoje ter 2,5 decilitra vode) Kvinojo med kuhanjem solimo. Prav tako nasekljamo mandlje in jih za nekaj minut prepražimo v ponvi, da zadišijo. Pripravimo še osvežilni dodatek za juho: čim bolj na drobno narežemo čebulo ter peteršilj in zmešamo skupaj z 2 žlicama limoninega soka ter 3 jedilnimi žlicami olivnega olja. Ko je buča pečena jo damo v lonec skupaj z vodo (nekje 8 decilitrov, raje manj ter postopoma dodajamo, ko vidimo kako se gosti), nato zmiksamo s paličnim mešalnikom v kremasto teksturo. Dodamo strta koriandrova semena ter vmešamo še kokosovo mleko in za nekaj minut pokuhamo, nato pa postrežemo. Na juho dodamo pripravljen osvežilni dodatek ter mandlje. 

ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti