Kvinoja z zelenjavo
* skodelica kvinoje
* 2 korenčka
* 1 bučka
* 2 žlici graha (lahko zmrznjenega)
* šampinjoni (količina po želji)
* čebula
* curry v prahu
* kurkuma
* sol
* poper
* kokosovo olje
OPIS POSTOPKA: Na žlički kokosovega olja popražimo nasekljano čebulo, nato na kratko popražimo na kolobarje narezan korenček in bučko, dodamo grah in kvinojo, ki smo jo predhodno oprali z vročo vodo. Zalijemo z dvema skodelicama vode, zavremo in kuhamo 20 min. Na koncu začinimo s curryjem, kurkumo, soljo in poprom. Med tem časom, ko se kvinoja kuha očistimo šampinjone in odrežemo peclje, ki jih lahko uporabimo za kakšno drugo jed. Glave šampinjonov popečemo na kokosovem olju na vsaki strani par minut, ter na koncu solimo in popramo. Kvinojo in šampinjone serviramo na krožnik.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT SESTAVILA: Neja Hafner
Komentarji (0)