Kvinoja z datlji in marelicami

* 100 g kvinoje
* 400 ml ovsenega mleka
* 300 ml vode
* 0,5 žličke mletega cimeta
* 10 izkoščičenih datljev
* 10 suhih marelic
* 2,5 žlice tekočega medu
OPIS POSTOPKA:

Kvnojo stresemo v gosto cedilo in pod vročo vodo izpiramo toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Oprano kvinojo dobro odcedimo.
V kozici zmešamo mleko, vodo, cimet in kvinojo. Kozico pristavimo na kuhalnik in vsebino na zmerni temperaturi počasi zavremo. Ko zavre, znižamo temperaturo, kozico pokrijemo in pustimo, da kvinoja kuha še 15 minut. Nato kozico odstavimo in pustimo stati 5 minut. Če kvinoja slučajno ne popije vse tekočine jo precedimo.
Datlje in marelice zrežemo na manjše koščke in jih dodamo v kozico s kvinojo. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo v skodelice. Pripravljeno jed prelijemo z medom in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)