Kvinojina zelenjavna zloženka
SESTAVINE:
* dva jogurtova lončka kvinoje
* večji cvet brokolija
* večja čebula
* dva režnja česna
* 0,5 L paradižnikove mezge
* olivno olje
* sol
* 200 g mocarele
OPIS POSTOPKA: Kvinojo namočimo čez noč in zjutraj skuhamo v slani vodi. Prav tako operemo in skuhamo brokoli. Nasekljamo čebulo in česen in ju prepražimo na olivnem olju. Čebulo in česen solimo. Dodamo kuhano in odcejeno kvinojo, kuhan brokoli in premešamo. Zelenjavo s kvinojo nekoliko prepražimo in zalijemo s paradižnikovo mezgo. Popramo in po okusu solimo. Naribamo del mocarele in jo vmešamo v zelenjavo. Vklopimo pečico na ventilatorski način na 180 st C. Na zloženko položimo še nekaj šnit mocarele (lahko jo tudi kar natrgamo), posujemo z baziliko ali drugimi zelišči, ki nam ustrezajo in zloženko (oziroma sir) zapečemo, do zlato rumene barve - cca 10 minut.
ČAS PRIPRAVE: Kuhanje kvinoje in brokolija - 20 minut + praženje - 15 minut + peka 10 minut = 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)