To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.
To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.
Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov
To polje je obvezno.
Rad/a pečeš domač kruh? Doma pečen kruh je okusen in zdrav, saj vemo iz česa je narejen. Naj tvoje najdražje zjutraj namesto budilke prebudi vonj sveže pečenega kruha. Doma pečen kruh je boljši, bolj zdrav in cenejši od kupljenega.
Recept za domač pirino-ržen kruh s semeni, ki ga lahko spečete s pomočjo sestavin v paketu:
SESTAVINE:
* 700 g pirine polnozrnate moke
* 300 g ržene moke
* 1 zavitek vinskega kamna
* malo mleka (po želji)
* 0,5 l mlačne vode (lahko mineralne)
* 0,5 dl olivnega olja
* 1 žlička (kokosovega) sladkorja
* 2 žlički soli
* 200 g mešanice semen za kruh
OPIS POSTOPKA: V veliko posodo sesujemo moko (naj bo ogreta vsaj na sobno temperature, da bo boljše vzhajalo). Kvas ali vinski kamen zmešamo v mlačno posladkano mleko, premešamo in pustimo da se vzdigne do roba posode. V moko zamešamo sol, nato pa vlijemo kvas/vinski kamen. Vlijemo olje, mlačno vodo, mešanico semen in pričnemo mešati in gnesti. Vodo prilagajamo gostoti zmesi. Če je preredko, lahko dodamo še malo moke. Na pekaču oblikujemo hlebec in posujemo s semeni. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo cca 40 minut do zlato rjave barve.
Slovenski paket za peko kruha vsebuje 2 moki in mešanico semen za kruh:
1. Slovenska vedno sveže mleta pirina polnozrnata moka iz ekološke pridelave 1kg je mleta iz celega žita pire, kar pomeni, da je ohranjen kalček in otrobi, zato je takšna oblika moke najbolj bogata s hranilnimi snovmi. Pira ima dvojno plevo, ki ga ni mogoče odstraniti samo z mlatenjem, ampak je potreben poseben postopek odstranjevanja. Le-to preprečuje, da bi do zrnja prišla škropiva, pesticidi in drugi škodljivi vplivi iz okolja in ohranja njeno kvaliteto. Pira zaradi odpornosti na pesticide daje nizek hektarski donos in so jo v preteklosti prenehali predelovati. Peka in kuhanje s pirino moko je odlična alternativa uporabi pšenične moke.
2. Ržena moka iz ekološke pridelave 1kg se je pojavila kot samonikla rastlina v osrednji in vzhodni Turčiji in se od tam razširila po vsej osrednji Evropi ter že v času bronaste dobe veljala za pomembno žito. Slovenija ponuja ugodne pogoje za rast rži in tako je ržena moka s preverjenim slovenski poreklom vedno sveže zmleta. Je lažje prebavljiva kot pšenica, prav tako pa vsebuje manj glutena kot pšenica. Kruh iz ržene moke je temen in ne vzhaja tako dobro, ima pa to prednost, da ostaja svež dlje časa kot kruh iz pšenične moke. Rženo moko se uporablja kot običajno pšenično moko, vendar je temnejša.
3. Mešanica semen za kruh 500g (sončnična, sezamova in lanena semena) bo vaš kruh naredila bolj okusen, bolj privlačen na pogled, predvsem pa bolj zdrav.Za rast rastline je izredno pomembno, da ima dobro seme, saj je njihov vir prehranjevanja. Rastlina se zato zelo potrudi ustvariti seme in ga napolni z visoko koncentracijo vitaminov, mineralov, proteinov, eteričnih olj in skritih encimov. Semena so torej živa hrana in služijo kot zelo kakovosten, hranilen in pol prigrizek. Mešanica semen je sestavljena iz sončničnih, sezamovih in lanenih semen. Semena naredijo kruh še bolj okusen, bolj privlačen na pogled, predvsem pa bolj zdrav. Semena se lahko doda solati, smoothie-jem ali kot osnovo za presne sladice.
Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.
Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:
Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?
Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod: