To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Lahke beljakovinske pirine štručke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lahke beljakovinske pirine štručke

4

Zdrav, hrustljav in okusen nadomestek za vse, ki se ne morete upreti kruhu in pekovskim izdelkom. Pirine štručke z manjšo vsebnostjo OH, veliko zdravimi B in vlakninami. 

SESTAVINE (za cca 15 kosov): 
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 500 g lahke (posnete) skute
* ščepec himalajske soli
* pecilni prašek (vinski kamen)
* 1,5 dcL posnetega mleka
* 150 g mešanice semen za peko kruha
* 5 g kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo skuto in pirino moko. Dodamo poljubno mešanico semen za kruh v želeni količini (večja količina bo naredila štručke bolj hrustljave), nato solimo, primešamo pecilni prašek in mleko ali drugo tekočino (za tiste, ki vam mleko ne ustreza). Maso dobro pregnetemo, jo oblikujemo v obliko daljše štruce kruha in narežemo na poljubno velike kose (pirine štručke). Štručke nanesemo na prej namazan pekač (ali uporabimo papir za pečenje) in jih položimo v predhodno segreto pečico. Pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah Celzija. 

MAKRONUTRIENTI / 100 g: * Beljakovine: 15,6 g * Ogljikovi hidrati: 27,5 g (sladkorji: 4,7 g) * Maščobe (s semeni): 5,4 g (nenasičene: 3,8 g)

AVTOR: ProFIT team

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca Nastja

Predlagam ovseno mleko :)

barbara

vprašanje: s čim bi lahko zamenjala mleko, ker očitno ne prenašam dobro mlečnih izdelkov? :( zelo bi rada spekla te štručke. najlepša hvala.

JustMe

Zelo so dobre! Super so za izlete, ker se ne drobijo 3 dni so mi ostale sveže, so okusne in veliko bolj praktične od kruha, ki ga drugače pečem, saj štručk nisem še nikoli delala :D Za piko na i so všeč še mojemu dragemu :D
Priporočam! :D

Marijana Topolovec

Zelo uporaben recept.
Še moj nasvet: namesto pecilnega praška je boljši vinski kamen, ki ga dobite v Dm-ovih trgovinah.
Lep pozdrav.

Marijana Topolovec
Ekološka kmetija in mlin na kamen Topolovec
Top hiti