Lahke beljakovinske pirine štručke
Zdrav, hrustljav in okusen nadomestek za vse, ki se ne morete upreti kruhu in pekovskim izdelkom. Pirine štručke z manjšo vsebnostjo OH, veliko zdravimi B in vlakninami.
SESTAVINE (za cca 15 kosov):
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 500 g lahke (posnete) skute
* ščepec himalajske soli
* pecilni prašek (vinski kamen)
* 1,5 dcL posnetega mleka
* 150 g mešanice semen za peko kruha
* 5 g kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo skuto in pirino moko. Dodamo poljubno mešanico semen za kruh v želeni količini (večja količina bo naredila štručke bolj hrustljave), nato solimo, primešamo pecilni prašek in mleko ali drugo tekočino (za tiste, ki vam mleko ne ustreza). Maso dobro pregnetemo, jo oblikujemo v obliko daljše štruce kruha in narežemo na poljubno velike kose (pirine štručke). Štručke nanesemo na prej namazan pekač (ali uporabimo papir za pečenje) in jih položimo v predhodno segreto pečico. Pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah Celzija.
MAKRONUTRIENTI / 100 g: * Beljakovine: 15,6 g * Ogljikovi hidrati: 27,5 g (sladkorji: 4,7 g) * Maščobe (s semeni): 5,4 g (nenasičene: 3,8 g)
AVTOR: ProFIT team
Malinca Nastja
Predlagam ovseno mleko :)barbara
vprašanje: s čim bi lahko zamenjala mleko, ker očitno ne prenašam dobro mlečnih izdelkov? :( zelo bi rada spekla te štručke. najlepša hvala.JustMe
Zelo so dobre! Super so za izlete, ker se ne drobijo 3 dni so mi ostale sveže, so okusne in veliko bolj praktične od kruha, ki ga drugače pečem, saj štručk nisem še nikoli delala :D Za piko na i so všeč še mojemu dragemu :DPriporočam! :D
Marijana Topolovec
Zelo uporaben recept.Še moj nasvet: namesto pecilnega praška je boljši vinski kamen, ki ga dobite v Dm-ovih trgovinah.
Lep pozdrav.
Marijana Topolovec
Ekološka kmetija in mlin na kamen Topolovec