Pirin kruh brez kvasa z lanenimi semeni
Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa in ga lahko jedo tudi tisti, ki imajo pogosto želodčne težave.
SESTAVINE:
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 1/2 l mineraln vode
* 1 žlička soli
* 1 pecilni prašek
* 3 žlice lanenih semen
* 1/2 kozarca sušenih paradižnikov
OPIS POSTOPKA:
1. Zmešamo moko, mineralno vodo, sol ter pecilni prašek.
2. Maso razdelimo na 1/3 in 2/3.
3. V večji del mase zmešamo še lanena semena, v manjši pa sušene paradižnike.
4. Masi damo v različna pekača in pečemo cca 1 uro na 175 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 1 h 5 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj
Komentarji (0)