Pirin kruh brez kvasa s čebulo in sezamom
Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa.
SESTAVINE:
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 1/2 l mineralne vode
* 1 pecilni prašek
* 1/2 žličke soli
* 1 čebula
* 1 žlička sezama
OPIS POSTOPKA:
1. Najprej popražimo čebulo na olivnem olju, toliko, da postekleni.
2. Zmešamo moko, mineralno vodo, pecilni prašek in sol, nato pa dodamo v maso še čebulo.
3. Vse skupaj zlijemo v pekač ter na maso potresemo še sezam. Pekač postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 175 stopinj ter pečemo cca 1 uro.
ČAS PRIPRAVE: 1,15 h
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj
Komentarji (0)