To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.
To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.
Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov
To polje je obvezno.
Javorjev sirup so pridobivali že Indijanci in ostala ameriška plemena. Pridobivali so ga s podobnim postopkom, kot se javorjev sirup pridobiva še danes. Najprej se v drevo naredi zareza, iz katere priteče javorjeva voda. Indijanci so jo tako cenili, da so iz nje pripravljali jedi za poglavarja. Javorjeva voda je namreč zelo hranilen in visokoenergijski napitek (preberi si članek Rehidracija telesa na naraven način).
S postopkom vretja se iz javorjeve vode pridobi še javorjev sirup, ki velja za kralja med sladili, saj vsebuje kar 63 različnih hranilnih snovi, od tega večinoma močne antioksidante in protivnetne učinkovine. Vendar ni čisto vsak javorjev sirup kvaliteten. Preberi si v čem je skrivnost slastnega javorjeva sirupa.
Iz javorjevega sirupa se pridobiva tudi javorjev sladkor, ki v procesu priprave ne izgubi hranilnih vrednosti. Uporaben je pri peki peciva, saj mu poveča volumen in doda puhasto mehkobo.
Poglej si 4 najboljše recepte iz javorjevih izdelkov, še več pa si jih poglej pod opisom vsakega izdelka.
Ni izdelkov, ki bi se ujemali se tem izborom.