Mini jagodni cheesecake
SESTAVINE:
Podlaga:
* 190 g mletih domačih makadamijevih piškotov
* 80 g stopljenega kokosovega masla
Krema:
* 250 g jagod + nekaj dodatnih za okrasitev
* 1 žlica limetinega ali limoninega soka
* 300 g Quark (sobne temperature)
* 250 g grškega jogurta (sobne temperature)
* 60 g eritritola
* 125 ml sladke smetane
OPIS POSTOPKA:
Podlaga: Mletim piškotom dodamo stopljeno kokosovo maslo in dobro premešamo. Zmes damo v papirnate košarice, ki jih damo v modele za maffine in jo z žlico potlačimo. Pladenj damo v zamrzovalnik za 30 minut.
Krema: Potrebujemo ga 250 g za kremo in še nekaj dodatno za okrasitev tortic. Jagode narežemo na kocke, dodamo limetin (limonin) sok in zmešamo v blenderju. Quark zmešamo z električnim mešalnikom v gladko kremo, nato mu dodamo grški jogurt in eritritol. Ponovno zmešamo z mešalnikom. Nato dodamo pire in še mešamo. Posebej stepemo sladko smetano in jo nato z lopatko nežno vmešamo v zmes quarka, grškega jogurta in jagod. Tako pripravljeno kremo z žličko za sladoled nadevamo po zdrobljenih piškotih. Pekač malo potresemo, da se krema razleze, nato ga damo za vsaj 3 ure v hladilnik. Pekač nato vzamemo iz hladilnika in tortice nežno odstranimo iz modelčkov. Poljubno okrasimo.
ČAS PRIPRAVE: cc. 20 min (brez ohlajanja)
RECEPT PRIPRAVIL: Duška
Komentarji (0)