Velikonočni kruh
Kruh je pripravljen iz mandljeve moke in primeren za LCHF način prehranjevanja, za diabetike in za vse, ki ne uživajo glutena. Pri strožjih keto dietah lahko izpustimo tudi brusnice.
SESTAVINE:
* 210 g nerazmaščene mandljeve moke
* suhi kvas
* 150 ml sladke smetane
* 90 g masla
* 50 g eritritola (naravno sladilo brez kalorij)
* 80 g proteinov
* 2 jajci
* pest brusnic
* mandlji v lističih
OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo mandljevo moko, eritritol in suhi kvas. V drugo posodo damo jajca, sladko smetano, stopljeno maslo in proteinski prašek. S paličnim mešalnikom mešamo tako dolgo, da nastane gladka masa. Vlijemo jo k suhim sestavinam in dobro premešamo. Če želimo, dodamo pest brusnic in zopet premešamo. Maso vlijemo v z maslom namaščen silikonski pekač ali v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na vrh posujemo mandlje v lističih. V predhodno ogreti pečici pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Počakamo, da se ohladi in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika
Pri pripravi recepta sem uporabila slikonski pekač Lekue znamke Emo, ki jo najdeš na Emo-shop.com, in mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki ga najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
Komentarji (0)