Vaniljeva panakota in borovničev mousse (brez glutena)
SESTAVINE:
Za vaniljevo panakoto:
* 400 ml sladke smetane
* 30 g rjavega ali kokosovega sladkorja
* 4 lističev želatine - nadomestite jo lahko z agar agarjem
* semena ½ vaniljinega stroka
Za borovničev mousse:
* 200 ml sladke smetane
* 300 g borovnic
* 2 jedilni žlici sladkorja/eritritola
* 10 g želatine v prahu
OPIS POSTOPKA: Zavremo sladko smetano s sladkorjem in semeni vanilje. Med tem, za 10 min, namočimo lističe želatine v hladni vodi. Ko smetane zavre jo odstavimo z ognja in vanjo vmešajmo lističe želatine, ki smo jih predhodno dobro oželi. Vlijemo kremo v 4 kozarce in postavimo na hladno za 2 do 3 ure. Na majhnem ognju kuhamo borovnice približno 10 min. Potem počakamo 30 min da se malo ohladijo. Med tem zmešamo želatino v prahu s 5 žlicami hladne vode in počakamo da nabrekne. Nato jo na zelo majhnem ognju raztopimo in ves čas pazimo, da ne zavre! Ko se stopi jo vmešajmo v borovnice in za tem v kremo po žlicah vmešavamo stepeno sladko smetano. Mousse nalijemo v kozarce (na ohlajeno panakoto) in jih postavimo za 2 uri v hladilnik. Na koncu lahko sladico okrasimo s stepeno sladko smetano in borovnicami.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)