To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Torta LCHF čokoladne sanje

Priporočamo, da čokoladno kremo pripravite 1 dan preden boste delali torto.lchf čokoladna torta

Sestavine za kokosov biskvit:
* 2 beljaka
* 50g grobe kokosove moke oz. nastrganega kokosa
* 25g sladila Sukrin

Sestavine za mandljev biskvit:
* 2 beljaka
* 50g mletih mandljev ali mandljeve moke
* 1 žlička 100% kakava
* 25g sladila Sukrin

Sestavine za čokoladno kremo:
* 500ml tekoče sladke smetane
* 200g temne čokolade

Sestavine za čokoladni obliv:
* 50g temne čokolade (vsaj 70%) ali 100% kakava v prahu
* 50g masla

Sestavine za mandljev krokant:
* 2 žlici mandljevih lističev
* pol žlice sladila Sukrin

Sestavine za raffaello kroglice:
* 100g nastrganega kokosa oz. grobo mlete kokosove moke
* 30g sladila sukrin
* 100 ml tekoče sladke smetane (nesladkane)
* 25g zmehčanega masla
* nastrgan kokos za valjanje kroglic


OPIS POSTOPKA:kokosove lchf kroglice
Čokoladna krema: Tekočo smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo dodamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, dokler se ne raztopi, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (najbolje čez noč v hladilniku). Ohlajeno čokoladno smetano stepemo z mešalcem na metlice v trdo kremo.

Biskvit - kokosov in mandljev: Beljaka stepemo v trd sneg, dodamo sukrin in z leseno kuhalnico vmešamo grobo kokosovo moko. Biskvit pečemo v okroglem pekaču obloženim s peko papirjem (cca 15 cm premera) 12 minut na 180 stopinj. Na enak način pripravimo tudi mandljev biskvit. Biskvita ohladimo.

Na pladenj ali krožnik damo kokosov biskvit in premažemo s čokoladno kremo, nato prekrijemo z mandljevim biskvitom. Za lepo obliko si lahko pomagamo s tortnim obodom. Torto damo za nekaj ur v hladilnik.

Rafaelo kroglice: Vse sestavine zmešamo skupaj in maso postavimo v hladilnik za 1 uro. Nato oblikujemo kroglice, na sredino lahko dodamo mandelj in povaljamo v nastrganemu kokosu.

Mandljev krokant: Mandljev krokant pripravimo tako, da sladilo Sukrin na kuhalni plošči v posodi segrevamo toliko časa, da se stopi, dodamo mandlje v lističih in mešamo, dokler ne začne temnet - pozor, hitro se nam lahko zažgejo.

Čokoladni obliv: Nad parno kopeljo stopimo maslo in temno čokolado. Premešamo in prelijemo čez torto s pomočjo žlice.

Počakamo, da se malo strdi, nato torto okrasimo s kroglicami in mandljevimi lističi. Torto za nekaj časa postavimo v hladilnik in nato postrežemo.

Idejo za recept sem dobila na spletni strani Sukrin.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri dela + čakanje :)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti