Polnozrnate smrečice
SESTAVINE:
* 120 g polnozrnate moke
* 60 g eritritola
* 50 g kokosovega olja
* 1 jajce
* vanili aroma
* ščepec pecilnega praška
* 50 g čokolade za okrasitev
* kokosova moka za posip
OPIS POSTOPKA: Jajce in eritritol penasto vmešamo, nato dodamo moko, pecilni, staljeno kokosovo olje, vanilijo ter premešamo in povežemo v eno veliko kepo testa. Če se nam zdi, da je testo presuho in se drobi, lahko dodamo kakšno žlico vode oz. če je testo preveč mehko, dodamo še malo moke. Testo razvaljamo na kuhinjskem pultu z valjarjem in malo moke, nato naredimo piškote z modelom za piškote, z obliko po želji. Jaz sem uporabila smrečico. Pečemo na 180 stopinj Celzija v pekaču s peki papirjem do 12 minut oz. do takrat, ko vidimo, da se malo obarvajo. Ko se ohladijo, jih okrasimo s stopljeno čokolado in posipamo s kokosovo moko.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty
Komentarji (0)