Pavlova torta, na zdrav način
Iščete idejo za enostavno sladico, ki je povsem enostavna in zdrava? Potem ste na pravem mestu.
SESTAVINE:
Za testo:
* 7 beljakov
* 300g eritritola (lahko ga nadomestite z navadnim sladkorjem)
* 1 žlička vanilijevega sladkorja
* 1 žlica pirine bele mehke moke iz ekološke pridelave
Polnilo:
* 400ml smetane za stepanje
* 1 žlica eritritola (po okusu lahko dodajate tudi več, a ne pozabite da je testo zelo sladko)
* vanilijev sladkor ali 3 kapljice vanilijeve paste
* sveže jagodičevje
OPIS POSTOPKA:
Testo: Beljake stepajte, vse dokler ne nastane sneg. Ko je sneg kompakten, počasi dodajajte mešanico eritritola, vanilijevega sladkorja ter moke. Mešajte dodatnih 5 minut, da zmes nastane kompaktna in lepljiva. Kasneje mešanico preložite na pladenj in oblikujte enakomeren lep krog, ki naj bo visok približno 4cm. Pečico segrejte na 150 °C in pecite 60 minut. Med peko pazite da ne odprete pečice, drugače lahko sneg pade in pavlova torta ne bo uspela. Po 60 minutah, ko je testo že pečeno pečice ne odpirajte, temveč počakajte, da se testo v ugasnjeni pečici popolnoma ohladi. S tem bomo dosegli hrustlavost ter da bo testo ostalo puhasto in visoko.
Polnilo: Smetano stepajte, dodajte sladilo ter vanilijev sladkor ali vanilijevo pasto.
Ko se testo ohladi, nanj nanesite polnilo ter z jagodičevjem okrasite.
Testo lahko po želji tudi razpolovite ali naredite dvojno maso, da bo pavlova torta višja.
Dober tek!
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)