Mandljevo pecivo
SESTAVINE:
* 100 g mandljev
* 1 žlica smetane (sladke ali kisle)
* 2 žlici eritritola
* sladkor v prahu
* sol
* višnje/češnje,... (poljubno sadje)
* 2 veliki jajci proste reje
* 375 g listnatega testa
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem. Mandlje zmeljite. Zmešajte skupaj mandljevo moko, smetano, eritritol, 1 jajce in ščepec soli v fino maso. Polovico testa razvaljate, oblikujte v dva kroga, debeline ½ cm. Položite en krog na podložen pladenj. Na vrhu razporedite mandljevo pasto in poljubno sadje, pri čemer pustite 2 cm rob. Drugi krog položite na vrh in rahlo pritisnite skupaj. Robove zatesnite s hrbtno stranjo vilic. Vrh premažemo s stepenim jajcem, nato posujemo s slojem sladkorja. Poljubna dekoracija: npr. s prstom nežno potisnite v sredino peciva, nato pa z ostrim nožem zelo nežno naredite majhne črte od sredine navzven. Na dnu pečice pečemo od 12 do 15 minut oz. dokler ne porumeni in postane zlate barve.
ČAS PRIPRAVE: cca. 25 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja
Komentarji (0)