Lešnikovi muffini
Slastni muffini so brez sladkorja, pšenične moke in drugih slabih živil, a kljub temu izvrstnega okusa. Primerni, da navdušite obiskovalce v velikonočnem času, ki se bodo od vas poslovili brez odvečnih kilogramov!
SESTAVINE (za približno 12 muffinov):
* 150 g mandljeve moke (mletih mandljev)
* 0,5 dcL navadnega jogurta (1,3 % mlečne maščobe)
* 1 čajna žlička cimeta
* 20-30 g mletega maka
* 40-50 g grobo mletih orehov
* 40-50 g grobo mletih lešnikov
* 3 cele jajčke in 2 beljaka
* 2 jedilni žlici kakava ali naribane temne čokolade (70-% ali več)
* 250 g skute (kazeinska ali albuminska) ali grškega jogurta
* 50 g kokosove moke
* ½ vrečke pecilnega praška (ali sode bikarbone – NaHCO3)
* 40 g kokosovega olja
* 2-3 merice beljakovin v prahu (okus cookies ali dvojna čokolada)
* stevia (ali drugo sladilo po okusu)
* POSIP: kokos, narezani lešniki in mandlji v lističih (blanširani)
PRIPRAVA: V multipraktiku zmeljemo lešnike, mandlje in orehe. Če želite, zmeljite tudi nekaj ovsenih kosmičev in dodajte kokos, kokosovo olje, skuto in jajce. Enakomerno porazdelite polovico vrečke pecilnega praška in beljakovine v prahu (sirotka, kazein ali mešanica) ter Stevio, glede na to, kako sladke kolačke želite. Nastrgamo temno čokolado ali dodamo kakav in mleti mak ter jogurt. Vse sestavine premešamo, da dobimo homogeno zmes. Modelčke namažemo s kokosovo mastjo, jih napolnimo in jih postavimo za cca 15 minut v prej segreto pečico na 180-200 stopinj Celzija. Mafine med peko vzamemo iz pečice, jih posipamo s kokosom, mandlji v lističih in lešniki, ki jih prerežemo na polovico. Vse skupaj postavimo še za 5 minut v pečico, tako da dobimo hrustljave kolačke.
MAKRONUTRIENTI / 100g: * Beljakovine: 28,5 g * Ogljikovi hidrati: 2,8 g (sladkorji: 1,7 g) * Maščobe (s kokosom): 19 g (nenasičene: 11,5 g)
AVTOR: ProFIT team
Komentarji (0)