Jabolčna krostata
SESTAVINE:
Testo:
* 50g mletih orehov
* 50g mletih mandljev
* 50g kokosove moke
* 50g mleto laneno seme
* 5 žlic sladila Sukrin
* 2 jajca
* 60g masla
Nadev:
* 1 rumenjak
* 4-5 manjših jabolk
* 100ml sladke smetane
* 1 žlica sladila Sukrin
* cimet
* vanilijeva esenca
OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse sestavine za testo ter dobljeno maso enakomerno razporedimo v pekač. Maso razporedimo tudi po stranicah pekača, tako da dobimo rob, kot pri piti. Jabolka narežemo na tanke rezine ter jih zmešamo s smetano ter rumenjakom, posladkamo s sukrinom, dodamo cimet, vanilijevo esenco ter vse skupaj zlijemo na testo. Pečemo 50 min na 175 stopinj celzija.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Zdrava Kuhalnica
Komentarji (0)