To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

LCHF čokoladno - vanilijeva torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF čokoladno - vanilijeva torta

SESTAVINE:
Sestavine za dno:

* 250 g sesekljanih orehov
* 150 g stopljenega masla
* 4 žlice eritritola
Sestavine za vaniljevo kremo:
* 400ml sladke smetane
* 350 ml mascarponeja
* 3,5 žlice eritritola
* Vanilijev strok
Sestavine za čokoladno kremo:
* 400 ml sladke smetane
* 150g temne čokolade
* 3 žlice eritritola

OPIS POSTOPKA: Maslo stopimo ter mu primešamo sesekljane orehe in eritritol. Zmes z žlico razporedimo v tortni model s približno 24 cm premera in damo v hladilnik za 45 minut.

Vanilijevo kremo pripravimo tako, da od smetane odvzamemo 100 ml in to količino skupaj s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo, preostanek smetane pa stepemo. Posebej premešamo mascarpone z eritritolom. Nato z lopatico primešamo smetano, v kateri smo pokuhali vaniljev strok (strok prej odstranimo, smetano pa rahlo ohladimo) in stepeno sladko smetano. Kremo namažemo čez dno. Torto damo v hladilnik in ta čas pripravimo čokoladno kremo.

Čokoladno kremo je priporočljivo pripraviti vsaj 5 ur pred končno pripravo torte, saj mora biti krema zares hladna. Sladko smetano segrejemo do vretja, odstavimo in vanjo stresemo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane gladka masa. Kremo prelijemo v posodo za stepanje, pokrijemo in shranimo v hladilnik. Ko je zares hladna, jo s stepalnikom za smetano stepemo v čvrsto kremo in namažemo čez vanilijevo kremo. Torto lahko po želji okrasimo z naribano čokolado.

RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti